EUR

"Bergara B14" puška koja garantuje dobar lov

Lovačka puška "Bergara B14" je jedna od najpopularnijih lovačkih pušaka, kako kod nas tako i u cijelom svijetu.

oružje.net 20 Okt 2023
"Bergara B14" puška koja garantuje dobar lov

Jedna od omiljenih pušaka kod većine lovaca je „Bergara B14“, a koja je lovce „kupila“ svojim kvalitetom i pouzdanošću.

Riječ je puški koja se već dugo godina proizvodi u Španiji, tačnije u Baskiji. Ime je dobila po tvornici za proizvodnju cijevi oružja, a koja je isto ime dobila po gradu smještenom upravo u Baskiji.

Glavne njene odlike zbog kojih je popularna među lovcima diljem svijeta jestu njena pouzdanost, pristupačne cijene i preciznost.

„Bergara B14“ je popularna među lovcima širom svijeta, posebno među onima koji traže pouzdanu i preciznu pušku za lov na divlje svinje, jelene, antilope i druge srednje i velike životinje.

Ona se veoma često koristi i za sportsko gađanje i precizno streljaštvo zbog svoje preciznosti.

Početak proizvodnje

Tvornica „Bergara“ je započela proizvodnju pušaka vodeći se idejom da njihove  puške budu projektovane i izrađene sa poboljšanim performansama cijevi u poređenju sa drugim puškama koje dolaze iz najjačih klasa. Ako se pitate da li su u tome uspjeli, jesu!

Bergarina je misija da precizna puška ne zahtijeva samo najbolje sastavne dijelove, već i postupak sastavljanja koji provode pojedinci koji su najbolji u ovom zanatu.

Zbog toga su u svojoj fabrici okupili neke od najiskusnijih i najpoznatijih svjetskih majstora za izradu pušaka.

Sve je počelo prije nekoliko godina kad su prvi put započeli s malom linijom prilagođenih pušaka i jednim vrhunskim majstorom, bivšim šefom proizvodnje i glavnim instruktorom. To je ubrzo dalo rezultate i proizvodnja je samo rasla i rasla.

Mnogi se pitaju zašto Bergara puške imaju nižu cijenu u odnosu na druge puške.  Razlog tome je što je cilj ove firme omogućiti vrhunski proizvod, ali po cijeni koja će svima biti pristupačna.

To rade kako bi svi mogli uživati u kvalitetu njihovih pušaka, ali i doživljeti zadovoljstvo lova i streljaštva sa puškama vrhunske proizvodnje.

Pozitivne karakteristike

Preciznost- Ljubitilje lova ističu da je „Bergara B14“ poznata po svojoj visokoj preciznosti, a što je naravno ključno za uspešan lov na većoj udaljenosti.

Pristupačne cijene – Ukoliko uporedite ovu šušku sa drugim visokokvalitetnim puškama, vidjećte da sa „Bergarom“ dobijati isti i ili bolji kvalitet, a po povoljnijoj cijeni.

Kvalitet izrade  - Puška je izrađena i posjeduje izrazito kvalitetne komponente, što doprinosi njenoj pozdanosti i dugom vijeku trajanja.

Negativne karakteristike

Težina – Neki lovci ističu da su neki modeli malo teži, a što može uticati na udobnost priliskom dužeg nošenja puške i rukovanja.

Dizajn drške – Na pojedinim forumima manji broj lovaca je imao je primjedbu na ergonomiju drške i ističu da se može osjećati nelagoda tokom dugotrajnog korištenja.

 

Važno je napomenuti da su ove karakteristike generalne i da se mogu razlikovati među različitim varijantama Bergara B14 puške, kao i među mišljenjima korisnika. Prije kupovine, uvijek je preporučljivo testirati pušku i dobiti pravilne informacije od stručnjaka ili iskusnih korisnika kako biste utvrdili da li odgovara vašim potrebama.

Nema komentara

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar! Prijavi se

Ostavite komentar o platformi Dodaj oglas