EUR

Najpoznatiji lovci svijeta

Od lova se može i fino zaraditi, ovo su najbogatiji lovci na svijetu!

Oružje.net 05 Apr 2023
Najpoznatiji lovci svijeta

Za sve ljubitelj lov više nije samo hobi, već je to postao smisao života. To ima i smisla ako se zna da je lov nastao kao potreba ljudi da bi preživjeli, ali sa vremenom on je postao više od toga. Postoje brojna lovačka udruženja iz cijelog svijeta koja sarađuju, druže se i organizuju zajednički lov. Lov može biti jako skup ako se odlučite da lovite na egzotičnim destinacijama kao što su Afrika, ili Južna Amerika. Međutim, i na Balkanu postoje brojna lovišta koja će vas ostaviti bez daha i neće biti potrebe da putujete na udaljene destinacije. Međutim, kao i u svakom hobiju postoji i oni kojima novac ne igra veliku ulogu, ali postoje i oni koji su zaradili ogroman novac od lova. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti neke od najpoznatijih lovaca na svijetu.

Bear Grylls

Svakako najpoznatije ime u javnosti i među lovcima je Bear Grylls. Riječ je o engleskom avanturisti kojeg smo svi bar jednom gledali na malim ekranima. Svi ga znamo iz televizijskih emisija kao što su „Man vs. Wild“, „Born Survivor“ i „The Island“. Nakon što je diplomirao, proveo je sedam godina u britanskim specijalnim snagama gdje je služio u 21 SAS, završivši preko 1.300 misija u više od 50 zemalja širom svijeta. U emisijama između ostalog pokazuje kako se pojedine životinje mogu uloviti, ali i prikazuje kako preživjeti u divljini. Njegovo bogatstvo procjenjeno je na 25 miliona dolara.

Jim Shockey

Jim Shockey je profesionalni lovac, TV ličnost i pisac. Njemu je lov zapisan u gene, jer mu je otac takođe bio legendarni lovac na krupnu divljač, pa u ovom slučaj iver nije pao daleko od klade. Vodio je mnoge lovačke emisije čime je stekao popularnost u cijelom svijetu. Takođe, u njegovom snimcima se može vidjeti i kako testira lovačka oružja. Do sada je lovio u preko 50 zemalja i poznat je po svojoj snažnoj radnoj etici, odlučnosti i spremnosti da pomjeri granice lova, loveći neke od najopasnijih životinja na svijetu. Njegovo bogatstvo procjenjeno je na 2 miliona dolara.

Donald Trump

Svakako najbogatiji među svim lovcima je bivši američki predsjednik Donald Tramp. O svojoj ljubavi prema lovu pisao je i u svojim knjigama. On je čak pričao da jede samo meso od životinja koje on sam ulovi. U knjigama je navodio i koja je sve lovišta obilazio. Njegovo bogastvo se procjenjuje na oko 3 milijarde maraka.

Phil Robertson

Phil Robertson je osnivač emisije „Duck Dynasty“, a koja je veoma popularna na području Amerike. Ovaj rijaliti ga je učinio jednim od najbogatijih lovaca na svetu i vrijednost njegove imovine se procjenjuje na oko 15 miliona dolara. On je vlasnik poznate kompanije „Duck Commander“ koja proizvodi lovačku opremu za lovce na patke.

Nema komentara

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar! Prijavi se

Ostavite komentar o platformi Dodaj oglas