EUR

Prodavnica „Rikošet“: Saradnja sa „Oružje.net“ je pun pogodak

Da bi kupili oružje potrebno vam je rješenje izdato od nadležnog MUP-a, kao i potvrde da niste kažnjavani. Kada dobijete potrebne dozvole, ostaje vam samo da posjetite prodavnicu „Rikošet“ doo Tuzla i odaberete nešto iz njihove veoma bogate ponude.

Oružje.net 10 Apr 2023
Prodavnica „Rikošet“: Saradnja sa „Oružje.net“ je pun pogodak

ORUŽJE.NET: Koje vrste oružja građani mogu pronaći u Vašoj radnji?

RIKOŠET: Rikošet doo Tuzla se bavi prvenstveno prodajom lovačkog oružja, sačmarica i karabina, ali još nudimo i pištolje, te sportske puške. Takođe, u ponudi imamo i signalne pištolje.

ORUŽJE.NET: Kada neko odluči da kupi prvo oružje. Možete li nam objasniti kako ide ta procedura. Koja dokumenta su mu potrebna?

RIKOŠET: Što se tiče tuzlanskog kantona za kupovinu oružja potrebno je Rješenje za kupovinu oružja izdato od nadležnog MUP-a pojedincu tj fizičkom licu. Za sticanje rješenja potrebno je uvjerenja o nekažnjavanju i nevođenju krivičnog postupka, te ljekarsko uvjerenje. Za svako oružje postoje i posebni uslovi, za lovačko položen lovački ispit i članstvo u lovačkom udruženju, za sportsko članstvo u sportskom klubu, te za lično oružje opravdan razlog za nabavljanje i odgovarajuća obuka za tu vrstu oružja.

ORUŽJE.NET: Kada neko tek počinje da se bavim lovom i dođe u Vašu radnju, koje oružje bi mu Vi preporučili?

RIKOŠET: To je uvijek teško pitanje i zavisi od novaca koje mladi lovac želi da uloži. Obično preporučujemo obrnuto čepne karabine i puške bokerica, ali većina tih mladih lovaca sada dolazi spremni tj znaju već sta hoće.

ORUŽJE.NET: A ako se radi o iskusnom lovcu, šta može naći u Vašoj radnji?

RIKOŠET: U našoj radnji možete naći sledeće brendove: Benelli, Browning, Tikka, Sabatti, Fair, Bergara, Ata Arms i još drugi brendovi. Među tim puškama će se sigurno naći nešto i za iskusne lovce i za početnike. Sve zavisi od ličnih afiniteta kupaca i poznavanja oružja.

ORUŽJE.NET: Da li i koliko često, žene dolaze u Vašu prodavnicu i za koja oružja su one zainteresovane?

RIKOŠET: Vrlo rijetko žene dolaze u radnju, obično je to kada žele kupiti neki poklon za svoje najbliže. Rijetki su slučajevi dolaska lovkinja u radnju

ORUŽJE.NET: Da li se u Vašoj radnji se mogu naći neke vrste oružja ili proizvođača kojih nema u drugim prodavnicama?

RIKOŠET:  Uglavnom ne, sve radnje u BiH uglavno imaju sličnu ponudu oružja, pogotovo kada se radi o oružju srednje cjenovne klase

ORUŽJE.NET: Da li se dešavalo da građani imaju neke posebne želje, kada je riječ o naručivanju oružja?

RIKOŠET: Što se tiče narudžbi uglavnom gledamo da izađemo kupcu u susret, naravno ako je to moguće. Nikada ne zavlačimo kupca obećanjima koje ne mozemo ispuniti, radije preporučimo neke od kolega koji to oružje imaju.

ORUŽJE.NET: Osim oružja, šta još kupci mogu pronaći u Vašoj prodavnici?

RIKOŠET: Osim oružja u našoj radnji možete pronaći gotovo sve što vam je porebno za lov i to optike, nišane, red dot, montaže...lovačku odjeću Percussion i Deerhunter, zatim tu su noževi, čizme i druga oprema.

ORUŽJE.NET: Od prvih dana ste registrovani na platformi „oružje.net“, da li smatrate da je došlo vrijeme u kojem će se sve više oružje prodavati na sličnim platformama?

RIKOŠET: Saradnja sa vašom platformom se pokazala kao pun pogodak u našem poslovanju. Sve više ljudi se javlja sa upitima za oružje koje su pronašli na profilu „Rikošeta“ na vašoj platformi. Smatram da je internet-prodaja budućnost trgovine kako u svijetu tako i kod nas i da platforme kao vaše doprinose marketingu i uveliko nam olakšavaju taj dio posla, jer na jednom mjestu mogu naći kompletnu ponudu oružja  našoj zemlji

Nema komentara

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar! Prijavi se

Ostavite komentar o platformi Dodaj oglas